Bedrijfshulpverlening (BHV) – Herhaling
Waarom BHV?
Bedrijfshulpverlening zoals het hoort! Maar hoe hoort het dan? In de Arbeidsomstandighedenwet is bepaald dat de veiligheid van medewerkers (en andere personen) binnen een organisatie moeten worden gewaarborgd. Echter deze wet laat nogal de nodig interpretaties, vandaar voor ons de Bedrijfshulpverlening zoals het hoort. Vandaar dat wij als Bwefar Academy gecertificeerd zijn door het NIBHV (Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening). Voor ons is veiligheid een erg groot aspect van ons werk en dagelijks belangrijk om je kop er goed bij te houden. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje. Mocht er toch iets gebeuren is het belangrijk dat je hulp kunt bieden.

Kosten:
Volgt spoedig
Toelatingseisen:
je moet in het bezit zijn van een geldig BHV diploma.
Duur:
1 dag
Examenkosten:
Zijn inbegrepen
Certificaat:
Certificaat + pasje NIBHV
Geldigheid:
1 jaar
Datum:
Wat kun je van ons verwachten?
Je hebt je BHV diploma reeds gehaald, je bent op de hoogte van wat je moet doen bij een calamiteit en kunt daar naar handelen. Het is ook goed om regelmatig nog even weer te herhalen hoe het ook alweer zat. Daarnaast worden continue verbeteringen toegepast in de handelswijze voor zowel de BHV’er als het slachtoffer. Door een herhaling te doen bij Bwefar Academy blijf je op de hoogte. In 1 dag gaan we in vogelvlucht weer even terug hoe je moet handelen bij een beginnende brand, wat te doen bij een ontruiming en hoe communiceer je nu en met wie? Het alarmeren van de hulpdiensten en het verlenen van Eerste Hulp. Een goede bedrijfshulpverlening is tenslotte van levensbelang!

BHV zoals het hoort!
NIBHV erkend certificaat 1 jaar geldig
Kwalitatief door kleine groepen
Leuke afwisseling van theorie en praktijk
Maatwerk
Twee delen
De Herhaling Bedrijfshulpverlening bestaat uit 2 delen, die indien gewenst ook los kunnen worden gevolgd. Neem hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Deel 1: Niet-spoedeisende Eerste Hulp + Spoedeisende Eerste Hulp
In deze module leer je beoordelen en het behandelen van niet-levensbedreigende aandoeningen. Hierbij kun je o.a. denken aan (kleine) verwondingen, kneuzingen of verstuikingen botbreuken of brandwonden. Tevens leer je de basale reanimatie en het gebruiken van een AED. Ook gaan we dieper in op ziektebeelden en het herkennen hiervan, maar ook het handelen bij verstikking/verslikking.
Deel 2: Brandbestrijding + Ontruiming
Je leert een beginnende brand te blussen met de daarvoor beschikbare middelen. Maar om dit te kunnen doen is het belangrijk om te weten wat brand nu eigenlijk is en welke blusmiddelen gebruik je of juist niet. Uiteraard zijn er de nodige gevaren waar we je bewust van willen maken. Je leert ook welke taken je als bedrijfshulpverlener (BHV’er) hebt tijdens een ontruiming. Communicatie, ontruimingsvoorzieningen en de samenwerking met de hulpdiensten komen aan bod.