Bediener hoogwerker IPAF

Bediener hoogwerker IPAF

Waarom IPAF?

De opleiding/cursus wordt gegeven door gecertificeerde IPAF instructeurs, staat onder toezicht van het IPAF en duurt één dag (uitgaande van 2 modules). Deze dag bestaat uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. Beide worden afgesloten met een examen. Om de opleiding/cursus te doen, is ervaring met een hoogwerker of een vooropleiding niet strikt noodzakelijk. Na het slagen krijgen de deelnemers een diploma en een PAL Card toegestuurd. Deze is 5 jaar geldig.

Wat kun je van ons verwachten?

De volgende onderwerpen worden tijdens de cursus behandeld: Wet- en regelgeving Dagelijks onderhoud Voertuiginspectie Veiligheidsvoorzieningen Praktijkoefeningen Individueel praktijk examen

Kosten:
€. 249,– p.p. (exclusief BTW) op basis van examen in 2 categorieën Koffie, thee en heerlijke lunch inbegrepen.

Duur:
1 dag

Certificaat:
PAL Card + certificaat na het positief afronden van het theorie- en praktijkexamen

Geldigheid:
5 jaar

Datum:
in onderling overleg

Aanmelden

De opleiding/cursus kan doorgang vinden bij voldoende aanmelding. Dit is weer afhankelijk van het aantal aanmeldingen en het aantal categorieën waar een deelnemer examen in wil doen. Bij belangstelling vragen we je dan ook om je aan te melden, dan nemen wij z.s.m. contact met je op om de mogelijkheden qua datum met je te bespreken.

Vakkundige training door IPAF gecertificeerde trainers    PAL Card 5 jaar geldig    Wereldwijd erkende certificering    Kwalitatief door kleine groepen    Toegespitst op de branche

Categorieën

De opleiding/cursus is gebaseerd op het wereldwijd mogen werken met 4 verschillende hoogwerkers. Het gaat om de volgende categorieën: 1A, 1B, 3A en 3B. Per categorie wordt er een praktijk examen afgenomen.

Categorie 1A

Verticaal werkende, eenpersoons gestempelde hoogwerkers


Categorie 3A

Zelfrijdende schaarliften en zelfrijdende eenpersoons verticaalliften

Categorie 1B

Telescoop-/ kniktelescoop hoogwerkers , hoogwerkers op aanhanger, hoogwerker op chassis of spinhoogwerkers met stempels

Categorie 3B

Zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerkers met JIB


https://www.bwefaracademy.nl

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt de cursus?
De cursus bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk en wordt gegeven in 1 dag van 8.00 uur – 16.30 uur.
Hoe kan ik me voorbereiden?
Voor deze opleiding is geen voorbereiding noodzakelijk.
Uit hoeveel cursisten bestaat de groep?

Bewustwording van jouw eigen veiligheid en die van anderen is een belangrijk onderdeel van de kennis die we willen overdragen. Dit kan in onze beleving alleen wanneer de groepen niet te groot zijn en er voor iedereen voldoende aandacht is. De grootte van de groep is daarom ook afhankelijk van het aantal categorieën waar examen in wordt afgelegd.

  • 10 personen 1 categorie
  • 6 personen 2 categorieën
  • 4 personen 3 categorieën
Wanneer wordt de cursus gegeven?
De cursus kan alleen doorgaan wanneer we voldoende aanmeldingen hebben. Vandaar dat het lastig is om een datum te prikken vooraf. Heb je belangstelling voor de cursus, meld je dan aan en dan bespreken we met je de mogelijkheden die er zijn.
Krijg ik een certificaat?
Bij het behalen van het theorie- en het praktijkexamen ontvang je een certificaat en een PAL Card. Een PAL Card is een hoogwerker licentie. Deze wordt uitgegeven door de International Powered Access Federation (IPAF), een non-profit ledenfederatie die zich inzet voor het promoten van het “veilig werken op hoogte”.
Hoe lang is mijn certificaat geldig?
Je certificaat is 5 jaar geldig. Daarna moet je de cursus opnieuw volgen.
Wat kan ik als ik ben geslaagd?
Met het behalen van je certificaat mag je wereldwijd werken op een hoogwerker.